Tocator din lemn de stejar, realizat printr-un procedeu de prelucrare a lemnului contra fibrei.
Eleganța și duritatea stejarului ofera un produs pregătit pentru a fi de folos o viață întreagă.
Dimensiuni tocător: 26cm X 22cm X 3.5cm
O caracteristica principala a tocatoarelor „End Grain” este ca fibra lemnului nu este paralelă cu suprafața de tăiere, ci perpendiculară, ceea ce le ofera o rezistenta si durabilitate sporite. Procesul de obținere este mult mai îndelungat și mai pretențios decât la un tocător obișnuit, însă rezultatul este pe măsură. Pe lângă diferențele evidente de aspect dintre un tocător „end grain” și unul obișnuit, exista alte două deosebiri capitale:
- suprafața capătului de fibră este de două ori mai solidă decât celelalte suprafețe ale lemnului, astfel încât rezistența este mult mai mare decât a unui tocător obișnuit
- spre deosebire de un tocător obișnuit, cuțitul nu taie fibrele, ci pătrunde prin ele. Astfel, cuțitul este mult mai protejat și în același timp, suprafața de lucru este mai eficienta impotriva acumularii de bacterii.
Alte puncte forte ale tocatoarelor realizate de noi sunt:
- tratamentul lemnului este 100% natural și „food-safe”, realizat cu ulei mineral non-toxic.
- tocatorul dispune de piciorușe de cauciuc, pentru a preveni alunecarea. Totodată, aceste piciorușe permit și un flux de aer corespunzător pentru a preveni orice deformare.
- lemnul utlizat de noi este uscat profesional și are o umiditate de aproximativ 8%.
Dacă sunt respectate instrucțiunile de folosire pe care le veți primi la achiziționarea produsului, generații întregi de Chefi mici si mari pot folosi acest tocător „end grain”.